(opnieuw) Welkom bij TheHappyFive

In 2010 verscheen hier het allereerste blogberichtje. Ik heb het net nog eventjes opnieuw gelezen.
Nostalgie tot en met.

In die 11 jaar werd er soms dagelijks iets geschreven maar hier en daar durfde er ook wel eens een jaar voorbijgaan zonder dat er iets verscheen. En dat had zijn redenen. Voornamelijk drukte en gebrek aan tijd. Vaak wel inspiratie genoeg maar te moe of andere dingen die zogezegd ‘dringender’ waren dan een berichtje op deze blog.
Zonder dat Heidi en ikzelf het goed en wel beseften dreven we in een vijver waar alles slechts draaide rond ons professioneel leven.  Wellicht een gevaar dat bij iedereen die een eigen zaak heeft om de hoek loert, zeker als je die zaak samen als koppel draaiende houdt. De 3 kinderen hebben vaak genoeg met de spreekwoordelijke vuist op tafel geklopt: “stop nu eens met praten over het werk aan tafel!”. Reeds jarenlang dragen we de zorg voor anderen en staan we letterlijk dag en nacht klaar. Mensen/patiënten/klanten moeten maar op een alarmknop duwen en binnen de 30 minuten is er één van ons ter plaatse.

Het afgelopen jaar is een rampzalig jaar geweest. Ik durf zelfs zeggen, catastrofaal met een hoofdletter C. Ofschoon we inmiddels reeds aan de derde semi-lockdown bezig zijn vanwege dat andere onding met hoofdletter C, Corona, zijn Heidi en ik blijven doorwerken. Het was van moeten. Onze patiënten moesten hun zorgen krijgen. Bij sommigen voelden we ons veilig, bij anderen hadden we een gezonde waakzaamheid en bij nog anderen hadden we ronduit schrik. Mondmaskers, face-shields, wegwerp schorten boven onze dagelijkse werkkledij, liters en liters ontsmettingsalcohol, … . Het vloog er door. Toen we het eenmaal aan woekerprijzen konden krijgen. Want, tijdens de eerste lockdown was dit absoluut geen sinecure. Onze overbuur die met haar schoonheidssalon noodgedwongen moest sluiten kwam spontaan haar beschermingsmateriaal aan de voordeur neerzetten. Het applaus ’s avonds om 20u deed deugd, maar werd reeds snel een bittere pil door de onkunde of onwil van de overheid. Maar ik wijk af. Ik neem nog wel eens de tijd om onze Corona ervaringen neer te schrijven. De motivatie, de angst, de demotivatie op bepaalde ogenblikken, de vreugde, … kortom, de hele rollercoaster aan emoties.

De reden van de herstart van deze site is ingegeven door die rollercoaster aan emoties. Aangezwengeld door Corona, maar zeker ook door de gebeurtenissen in ons privé leven. De ervaringen met Heidi die in een nieuwe fase van haar ‘vrouwen’leven kwam, ontzettend vastliep en binnen de traditionele hulpverlening nergens een antwoord vond. Later ook meer over dit.

Alles samen heeft ons doen beslissen om eindelijk eens meer aan boemboem te doen en minder aan blabla. We hebben het reeds ettelijke keren tegen elkaar gezegd: opnieuw meer de focus leggen op het gezin, op ons als koppel, op de dingen die we graag doen. Oude hobby’s weer opnemen en TheHappyFive weer opnieuw op de voorgrond plaatsen. Het zal moeilijk zijn om uit een gewoonte te stappen waar je blindelings in verzeild bent geraakt. We zullen elkaar moeten helpen, maar het zal ons lukken. De herstart van deze site is een eerste stap. Wees welkom, ga mee op pad, leer ons kennen en laat ons u leren kennen.

by | 1 April 2021 | Bedenkingen | 2 comments

2 Comments

 1. Menck

  Welkom terug!

  Reply
  • johan

   Bedankt, Menck. Het is hier voorlopig nog een bouwwerf om alles weer in orde te krijgen.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *