Volharding (7/365)

Begin januari, en madam is broeds.
Bij het schoonmaken van de kippenstal en legnesten zet ik mevrouw onder lichte dwang buiten, alwaar ze mij gedurende een half uur trakteert op een kakelconcert van jewelste.
Ze is er geheel niet tevreden mee. Wanneer ze ook maar eventjes de kans ziet, zit ze gestadig opnieuw in haar legnest. Zonder hooi, zonder eieren, maar met heel veel moederkloek gevoel.
Deze Brahma kan er wat van. Gedurende het voorbije jaar is ze verschillende keren broeds geweest. En we hebben wel iedere truc uit de trukendoos geprobeerd. Afzonderen in een hondenbench, 2 dagen onder een appelkist, tot het grote schrikeffect toe: met haar poep enkele keren in koud water. Vandaag kreeg ik echter de ultieme truc van een bejaarde mevrouw die tijdens haar carrière jaarlijks ongeveer 300 kippen aan de man wist te brengen.
“Trek enkele pluimen van haar gat zodat ze een bloot gat heeft, en trek haar kont dan meer eens enkele keren door de brandnetels”. Volgens haar een gegarandeerde methode om ze van het broeden af te krijgen.
Alhoewel ik in een lachbui losbarstte vind ik de methode toch enigszins barbaars. En er zijn momenteel geen netels met een hoog “brand” gehalte.
Dus, madam Brahma blijft rustig verder broeden, op niets.

2015-01-08T17:14:47+01:00

2 Comments

  1. francky 8 January 2015 at 16:20 - Reply

    Misschien hielp het destijds toen ze het met die oude dame deden ?
    Dieren pijnigen is ook niet mijn ding.

    • Johan 8 January 2015 at 17:11 - Reply

      Aan haar verhalen te horen zijn haar poepekes (let op het meervoud :p ) verschillende keren gekieteld geweest, al dan niet door brandnetels 🙂

Leave A Comment