Molletje versus Zwarte Kippenbrigade!

Wil je niet lezen, bekijk dan zeker onderaan de prentjes!! 🙂

Iedereen die meerdere kinderen heeft zal het beamen:
Ook al ben je 100% zeker van de fabricagelijn, toch sta je telkens versteld van het uiteindelijk resultaat.

Zo ook hier.
Drie kinderen, een jongen van 6 jaar en twee meisjes van 9 jaar en 11 jaar.
Ook al krijgen ze allemaal dezelfde basis mee, toch zie je elk van hun een andere richting uitgaan en zie je hoe ze elkaar in positieve, maar ook in negatieve zin beïnvloeden.

Laat ik het in dit voorbeeld hebben over onze oudste, ons Lies die in januari 2015 12 jaar wordt.
Reeds heel vroeg sliep ze in haar eigen bed en zaten we iedere avond aan de rand van haar bed om de meest leuke boekjes voor te lezen. Zij zat geboeid te luisteren en kon de meest moeilijke vragen stellen over die verhaaltjes. Van zodra ze in de eerste leerjaren leerde lezen nam ze de boekjes zelf ter hand en trachtte ze zelf te lezen.

Ik pleit schuldig. Wanneer ik op zekere dag aan mijn moeder vroeg om weer eens naar de lokale bieb te gaan om vijf nieuwe boeken te gaan lenen ( het maximum aantal dat we mochten uitlenen) fronste ze haar wenkbrauwen. Ik was immers pas enkele dagen tevoren geweest.
Nu vond mijn moeder het op gegeven ogenblik toch nodig om een boek dat ik geleend had stiekem ook eens te lezen. Vooraleer ik naar de bieb mocht wou ze eens informeren naar de verhaallijn van dat bewuste boek. Na een kortstondige maar gerichte vraagstelling kwam ze reeds vlug tot het besluit: ik had inderdaad al die boeken, mét aandacht gelezen en kon perfect vertellen waarover het ging.

Voor ik het goed en wel besefte onderging mijn dochter hetzelfde lot. Het Happy Vrouwtje ging eens even controleren of onze dochter werkelijk al die boeken aan record tempo kon verslinden. Een nederlaag (voor het Happy Vrouwtje!) was nooit zo dichtbij 🙂

En toch, we stimuleren haar om ook aandacht te hebben voor de andere vreugdes des levens.
Zo sporen we haar aan, handig als ze is, om een boomhut te bouwen in ons wilgenbosje. We zijn er vast van overtuigd dat dit een uitdaging zal zijn waar ze even zoet mee zal zijn. Niets is minder waar.

Op een mum van tijd heeft ze haar plekje gebouwd, boven in de bomen, en weert ze iedereen angstvallig. Ze heeft immers hét ideale plekje gemaakt om haar volgende boek te lezen.

Maar, afgelopen zomer komt ze tot een conclusie.
“Ik heb de bieb leeg gelezen, leeg tot op de bodem, ik wil zelf wat gaan doen met woorden!”.

En dus ging ze aan de slag.
De diertjes ten huize The Happy Five zijn gewillige (Chinese) vrijwilligers en vormen het onderwerp van talloze verhaaltjes. En dat is de nieuwe hobby. De 3 jaren kunstacademie worden vaarwel gezegd. De dochter kan eindelijk haar ei kwijt. Vanaf nu gaat zij iedere woensdagnamiddag lekker dramatisch doen (dramatiek), werken aan de uitspraak (dictie) en volop fantaseren en schrijven. Haar beslissing is gevallen: volgend jaar, wanneer ze naar het eerste secundair gaat wil ze wat ze nu na de schooluren doet voltijds gaan doen.

Dus, mama en papa gaan volop opzoek naar … dat waar haar passie naar uit gaat.
Nu, nu laten we jou even meegenieten van haar eerste prille verhaaltjes 🙂 🙂

De treurige mol:

De zwarte kippenbrigade:

P.S.: ik krijg zo meteen waarschijnlijk ongemeen fel over mijn voeten omdat de foto’s niet helemaal in de juiste volgorde staan. WordPress heeft precies wat kuren. Zij die gaan sterven groeten u!

2017-09-30T16:58:54+02:00

6 Comments

 1. francky 22 September 2014 at 20:26 - Reply

  Goed dat zij zo haar ei kwijt kan.
  Mooi geschreven verhaaltjes hoor.

 2. Menck 22 September 2014 at 20:53 - Reply

  Erg vermakelijk, die verhaaltjes van haar.
  Aanmoedigenswaardig is haar leeshonger in elk geval. Tuk zijn op taal is een van de fijnste dingen die me is overkomen. Ik weet nu al dat je dochter hetzelfde voelt.

 3. Woelmuizenier 22 September 2014 at 22:56 - Reply

  Een mens zonder fantasie is een mens zonder realiteitszin

 4. natuurlijk-rijk 23 September 2014 at 08:43 - Reply

  Moh dat lijkt wel ons ontsnapt konijn, juist dezelfde, met hangende oren en al 😉

 5. Billy 24 September 2014 at 19:52 - Reply

  die foto’s lijken me helemaal niet in de verkeerde volgorde te staan!
  Mooie omschakeling van hobby, een volgende stap is een filmpje?

  😉

 6. Liesje❤️ 25 September 2014 at 19:42 - Reply

  Love iiiiiit!!! Dat filmpje gaat er zeker komen!

Leave A Comment