Miserie, miserie, miserie …

Om een lang verhaal kort te maken:

Pjoeter gans kapot. Na veel aanmodderen de strijd opgegeven en toch maar binnen gedaan bij de lokale Apple dealer.
Bestekje opmaken. Verdict: dikke kosten om het appeltje opnieuw te zien tijdens het opstarten in plaats van een vraagteken.
Maar, ik heb inmiddels mijn hebbeding terug. Weliswaar met een nieuwe harde schijf en de vaststelling dat mijn laatste goede back-up dateert van oktober 2013.
Dat wil dus zeggen: alle documenten, maar vooral, alle foto’s van meer dan een half jaar kwijt.
Nu wordt het sparen om volgend jaar de “kapotte” schijf naar een “data recuperatie” bedrijf te sturen in de hoop dat ze de teloor gegane foto’s kunnen tevoorschijn toveren.

tuintje-11

Alsof het sterven van die harde schijf nog niet voldoende was zijn we inmiddels ook een kip kwijt in onze toom en hebben we de rest ternauwernood aan de dood doen ontsnappen.
Blijkbaar was er een bacterie meegeslopen bij de aankoop van onze Brahma’s en kregen al onze kippen dezelfde symptomen. Ontstoken rechteroog dat helemaal dicht gaat, ademnood en achteruitgang van de algemene toestand.

Nu wil het toeval dat de papa van een klasgenootje van onze dochter een vooraanstaand “kippendokter” is. Als je hem belt mag je er zeker van zijn dat hij er ‘s avonds om 23u nog staat. Na zijn huisbezoeken in Dinant, Namen, Tongeren, … .
Hij heeft er alles aan gedaan, maar op het moment van schrijven kan ik zeggen dat onze “Eddy”, de statige Brahma haan, gewoon stervende is. De nodige tranen vloeien bij de dochters. Tal van mogelijkheden zijn geprobeerd, maar niets mag baten. De kinderen snappen niet dat we bij alle kippen dagelijks bezig zijn met oogzalf en via een spuitje de nodige antibiotica toedienen. De kippen lijken er goed door te komen, maar “den Eddy” heeft het wreed moeilijk. Voor de kenners (en vergelijkbaar bij de mensen): hoogstwaarschijnlijk is er een decompensatie bezig. Het hart krijgt het niet meer getrokken, de longen vullen zich met vocht en je hoort tijdens de ademhaling een gereutel, precies of de longen vol zitten met water .Vroeger, toen ik nog “den 100” reed heb ik het meermaals mogen horen bij onze eigen soortgenoten in heel acute situaties.

In ieder geval, we zijn nu reeds 3 weken bezig om beurt om beurt de slachtoffers van de nodige antibiotica te voorzien en hopen dat we er doorheen komen. Slecht begin van een oude hobby die ik opnieuw opneem.

M.a.w., ‘t is een miserie, een kippenmiserie. Maar we doen ons best.
Tussentijds probeer ik hier ook digitaal alles weer in orde te krijgen en werk ik aan een uit de kluiten gewassen back-up oplossing. Ze zullen me geen tweede keer meer liggen hebben!
Laat het ineens ook voor jullie allemaal een wake up call zijn: welke back-up oplossingen hebben jullie? En zijn jullie zeker dat die back-up ook bruikbaar zijn bij eventuele problemen?

 

2017-09-30T16:58:56+02:00

2 Comments

  1. Fruitberg 27 June 2014 at 21:29 - Reply

    ‘t Kan miserie zijn, zo”n zieke kippen. Ik heb hier twee jaar geleden de kippenpokken gehad,, was ook geen lachertje. Succes

  2. muggenbeet 28 June 2014 at 05:06 - Reply

    Laat al die “miserie, miserie, miserie,” net mijn grote angst zijn om niet met kippen te starten. Ik lees te veel mislopende verhalen op blogs etcetera, mijn buurman heeft een heel fort gebouwd om de vossen (en andere) buiten te houden.

Leave A Comment