Leggen kippen eieren?

Jazeker, ik durf met een gerust hart toegeven dat ik bijlange niet alle wijsheid in pacht heb.
Regelmatig loop ik tegen vragen aan, van praktische aard of soms wat diepere vragen waar geen pasklaar antwoord voor bestaat.

Ik ben dan ook heel blij dat er tegenwoordig voor bijna iedere vraag een antwoord op de loer ligt.
Mister Google is steeds dichtbij. Ook via tal van sociale media kan je een vraag in de groep gooien. Zo ben ik reeds meermaals geholpen geweest.

Binnen de Facebook wereld (een plek waar ik nog steeds een haat liefde verhouding mee heb) kan je jezelf lid maken van groepen rond de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo besloot ik onlangs me lid te maken van 2 groepen, eentje rond kippen, een andere met de moestuin als onderwerp. Het lidmaatschap was echter een kort leven beschoren.

Daar waar er in die kippengroep eerst redelijk interessante informatie aanbod kwam veranderde de groep op korte tijd in een speeltuin van kippenliefhebbers waar er naar mijn bescheiden mening toch wel een stevige hoek af is. Ik heb respect voor alles en iedereen maar met sommige dingen moet ik niet dagelijks geconfronteerd worden.

Zo had je bijvoorbeeld iemand die z’n kippen na een dagje regen onder een warme douche zet en nadien zijn kippen gaat zitten föhnen. Iemand anders maakte van zijn kippenhok een heuse binnenspeeltuin en was opzoek naar de meest geschikte balletjes voor de kippen. Regelmatig zag je een bericht voorbij komen van iemand die in volle paniek hulp kwam vragen. Blijkbaar was “normaal” kippengedrag niet gekend maar was men wel dolenthousiast wanneer men een kip een kunstje had kunnen aanleren.
Ik heb nog even zitten wachten op de eerste paniekaanval bij één van de leden omdat haar kip een ei gelegd heeft. Ik ben echter vroegtijdig vertrokken. Wel regelmatig in een deuk gelegen van het lachen.

In die moestuin groep is het eigenlijk al niet veel beter.
Je zou denken, dat mensen wanneer ze aan iets beginnen waar ze niets van kennen, enkele boeken kopen of de talrijke websites rond tuinieren (of eender welk onderwerp) er op nagaan. Niets is minder waar.
Afgelopen week heb ik de groep verlaten. De reden? Een meid die een foto toont van een aardappel en zich afvraagt wat dat wel niet is. Ze heeft dit zomaar in haar tuin uit de grond gehaald. Het hing vast aan een plant waarvan ze dacht dat het onkruid was.

Ik dacht eerst nog dat het om een “troll” in de groep ging. Aan haar verdere berichten te lezen denk ik van niet maar ik twijfel nog. Het zou dan een verdomd goeie zijn 🙂

Echt waar, ik heb respect voor mensen die een vraag stellen waarvoor het antwoord voor mij voor de hand liggend is. We hebben allemaal een appel van een peer moeten leren onderscheiden. Maar soms krijg je toch een zwaar gevoel van plaatsvervangende schaamte.
Zoals bij deze dame.

2017-09-30T16:58:55+02:00

3 Comments

  1. muggenbeet 16 July 2014 at 11:21 - Reply

    ik stel me die vraag ook vaak: mens, op 10 seconden heb je alles gegoogeld, doe eens wat moeite! 🙂 Ik volg je redenering. Wie geinteresseerd is in iets, koopt enkele goede boeken waar alles in staat.

  2. Woelmuizenier 16 July 2014 at 18:19 - Reply

    Het is inderdaad zielig te zien hoe zo een ‘dom blondje’ (om bij het cliché te blijven) te werk gaat. Maar ik had ooit eens universitair gediplomeerden op bezoek die vroegen waar mijn struikbonen staan. Toen ik zei dat ze bezig waren ze plat te trappen keken ze verbaasd en begrepen ze niet wat ik bedoelde.

  3. Fruitberg 16 July 2014 at 20:44 - Reply

    Het is inderdaad soms te gek voor woorden, de vragen van de mensen , maar dat maakt het ook net leuk

Leave A Comment