Le Grand Canyon du Ninglinspo :)

Je kent het wellicht.
Jarenlang heb je een ‘hobby’. Maar door de jaren heen verwaterd die hobby.
Telkens weer zeg je: nu gaan we er weer voor.
Maar, tussen het zware werk, de tuin, de kinderen, de school … en andere dingen door kom je er gewoon niet toe. Of toch niet zoals je zou willen.

Onze hobby was wandelen. Voor de kinderen er waren vonden we niets leuker dan met de auto te vetrekken, gepakt en gezakt. En vervolgens met de rugzak dagtochten maken.
Maar dan komt de bouw van dat huis waar je liefst zoveel mogelijk (lees: alles) zelf wil doen maar dat na tien jaar te klein blijkt te zijnen waar je nog steeds aan het knutselen bent. Dan komen er kinderen. Dan komt er die eigen praktijk. Dan komt er dien tuin van 18 are waar je ieder jaar opnieuw denkt: nu ga ik het zo doen en dan ben ik er. Gaandeweg komt er een hond, een paar poezen, 11 kippen, een hoop konijnen, gaan je kinderen op die spaarzame vrije momenten naar het buitenschools onderwijs om te doen wat ze graag doen, … .En voor je het goed en wel beseft ben je een flinke hoop jaren verder, kijk je eens goed in de spiegel, en heb je dat niet meer gedaan wat je graag doet.

Bij ons gaat het in casu over “wandelen”. Niet rond de kerktoren. Niet bij de éne of andere wandelclub om zoveel mogelijk stempels te verzamelen. Maar vooral, wandelen om dingen te zien, te ontdekken. In de verte maar ook in de berm naast ons pad.

Ik vermoed dat vooral onze laatste vakantie de doorslag heeft gegeven.
En daarom hebben we besloten er weer tegenaan te gaan. Onze jongste van TheHappyFive die nu 6 jaar is blijkt het vlotjes aan te kunnen, dus wat houdt ons nog tegen.
En zo trokken we vandaag richting het Luikse. Om de parel van de Belgische wandelingen onder onze zolen te krijgen.

“De Ninglinspo”. Iedereen die zich een beetje wandelaar noemt is er wel eens geweest.
Indien niet, dan is het u vergeven en kijken we uit naar het verslag van jouw wandeling!

Je kan onze route terugvinden op Wikilock (ter plaatse: De blauwe, 21). Ongeveer 10 kilometer en je krijgt alle mooie plekjes te zien die je moet zien.

Wil je even meegenieten (?) van de foto’s die we ter plaatse maakten?
Ik nodig jullie graag even hier uit!

Ninglinspo

Ninglinspo

 

2017-09-30T16:58:54+02:00

7 Comments

 1. ludorutten 28 September 2014 at 09:04 - Reply

  Herinneringen van de lagere school komen boven 🙂 Deze wandeling zat bij de broeders van liefde in het schoolreizenpakket. goede herinneringen aan en allicht de eerste ontmoeting met een ‘wilde’ rivier. Ook bij mijn vrouw haar school (Heusden) zit het in het schoolreizenpakket (bio-aardrijkskunde). ze is er ook altijd enthousiast over.

 2. natuurlijk-rijk 28 September 2014 at 09:11 - Reply

  Ik denk dat we er 2 jaar gelden nog geweest zijn, inderdaad een aanrader en ook ik ben er vroeger met school geweest, in de herfstvakantie zitten we in de Ardennen dus wandelen gegarandeerd 🙂

 3. de biodiverse tuinier 29 September 2014 at 15:32 - Reply

  Bij mij zat het zelfs in het pakket tijdens de universitaire studies! Ik herinner me er toen zelfs mijn eerste ontmoeting met een Boomkikker! Zalig riviertje, die helaas overbewandeld wordt. De laatste keer dat ik het zag, vroeg ik me af of een Boomkikker er nog zou gedijen …

 4. Menck 29 September 2014 at 22:20 - Reply

  Stevig wandelingetje hebben jullie daar gemaakt. En door de heerlijke foto’s leek het wel alsof ik erbij was (zonder me moe te moeten maken, hà!).

 5. Heidi 1 October 2014 at 22:37 - Reply

  Een paar jaar geleden deden we die wandeling ook met de jongens. Best wel de moeite. Gelukkig was het “buiten ‘t seizoen”, we waren er vrijwel alleen.

 6. Billy 3 October 2014 at 20:38 - Reply

  wow, prachtige foto’s!
  Dit is het soort wandelingen die ik zo mis nu…

  Ik had de naam Ninglinspo al ‘s gespot op RouteYou

 7. […] op mijn verlanglijst stond. Ik had erover gelezen, en de prachtige foto’s gezien, op de blog van Johan Beckers en zijn gezin. De Ninglinspo is een zijriviertje van de Ambleve, en als we Wikipedia mogen geloven […]

Leave A Comment