Klusserdeklus!

Hier kan je een voorlopig lijstje lezen van de werkzaamheden die hier ten huize nog dringend moeten uitgevoerd worden. Zowel binnenshuis als buiten in de tuin/den hof. Wanneer de taken zich dan ook nog eens hebben laten opstapelen dan moet je prioriteiten vastleggen. Wanneer dan alles ook nog eens de hoogste prioriteit blijkt te hebben, wel, dan vlieg je er gewoon in.
Links en rechts wordt wat hulp ingeschakeld om vervolgens links en rechts resultaat te merken.

Eerste klus die geklaard is: de paardenstal opnieuw rechtzetten. Geen klein ding. 8×4 meter.
Uiteraard moet er eerst een vloer gegoten worden. 10 ton zand en kiezel en 1,5 ton cement zijn door de molen gegaan. Het was zalig toekijken in het herfstzonnetje!

_DSC0028Na enkele dagen van bloed, zweet en bier lag die vloer er en was hij klaar om de stal er op te zetten. Tijdens het afbreken en verplaatsen van bij de buren mochten we al merken dat er een ergonomische oplossing zich opdrong. De voorgaande hernia’s en andere breuken bij het werkvolk hadden zich nog maar net opnieuw op hun plaatsen gezet. De meest voor de hand liggende oplossing: enkele Polen lenen bij de plaatselijke fruitboer. Dat bleek echter geen voor de hand liggende oplossing te zijn. Die kerels heffen niets dat zwaarder is dan een peer of appel.

Dan maar aan de slag zoals de oude Belgen ons hebben voorgedaan. Rollen nondeju!

_DSC0103Zoals je kan zien zijn we niet van de kleinste (die met zijn oranje pet buiten beschouwing gelaten) maar die panelen kregen ons er onder. Verdikke, die krengen waren zwaar.
In ieder geval, heel het spel is recht geraakt. Het dak ligt er op, nu de afwerking nog. Wordt vervolgd.

Terwijl wij ons buiten in het zweet werkten werd er binnenshuis ook niet stilgezeten. Onze “houtstoof” was dringend aan vervanging toe. Jarenlang heeft dat Brico ding goed haar dienst bewezen maar er mocht een degelijkere oplossing komen. En zodoende werd de living even tot bouwwerf omgetoverd.

_DSC0357

 Met als resultaat dat we weer lekker kunnen samenzitten voor de nieuwe haard.

IMG_0396

Volgende stap: het plafond en de muur op voorgaande foto verder afwerken.
De zoon op de eerste foto hierboven besloot tijdens al deze werkzaamheden dat er toch leukere dingen zijn en ging alzo de mama nog helpen de laatste 50 bollen in de grond stoppen. We kijken al uit naar het voorjaar!

_DSC0361

 

 

2017-09-30T16:58:57+02:00

9 Comments

 1. Elisa 13 October 2013 at 06:34 - Reply

  Druk bezig zo te zien, wel een prachtige haard en die laatste foto is echt leuk!

 2. Menck 13 October 2013 at 12:11 - Reply

  Wat een grote bedrijvigheid bij The Happy Five. De haard vind ik bijzonder geslaagd. Hopelijk volgen er ook foto’s van de afgewerkte stal. I love big projects!

 3. Menck 13 October 2013 at 12:13 - Reply

  Hm. Mijn vorige reactie verschijnt niet.

  • Johan 15 October 2013 at 12:21 - Reply

   Mijn allerhoogste en welgemeende excuses Menck! Wanneer iemand voor het eerst reageert komt dit in een wachtrij als extra maatregel om spam tegen te houden. Het zal niet meer gebeuren (voor u!) 🙂

 4. natuurlijk-rijk 19 October 2013 at 22:35 - Reply

  Onze kachel is precies net dezelfde 😉
  Alleen zou ik nu een andere kopen, eentje waar je vooraan of opzij iets extra kan openzetten om de vlam er wat meer in te krijgen!

  • Johan 24 October 2013 at 17:08 - Reply

   We hebben naast de verschillende mogelijkheden in de haard zelf om de luchttoevoer te regelen ook nog een roostertje in de schouw en een aanvoer van buiten. Hier is het eerder het probleem dat we de vlam niet rustig genoeg krijgen 🙂

 5. wim 23 October 2013 at 15:14 - Reply

  Gezellig zo’n kachel maar ‘t is zoveel werk. Hout hakken en stapelen enz…

  • Johan 24 October 2013 at 17:09 - Reply

   Ik bekijk het eerder als een voordeel. Van iedere stam hout heb je minstens 2x warmte. 1x bij het kappen en 1x bij het stoken. Als je de bomen nog zelf omdoet, 3x warmte 🙂

 6. bentenge 14 November 2013 at 07:38 - Reply

  Ferm. Klusserdeklus. 10 ton zand in een betonmolen wegwerken, daar ben je volgens mij even zoet mee. Dus ^.

Leave A Comment