2012

Een jaar dat een prominente plaats zal krijgen in de geschiedenisboeken van TheHappyFive!

Na jarenlang druk bezig geweest te zijn om tot het aantal van 5 te komen, 2 bedrijfjes op te richten en klaar te staan voor alles en iedereen is het hoog tijd voor verandering.
Vooral een gebeurtenis rond eindejaar deed mezelf en samen met mij iedereen hier beseffen dat het zo niet verder kon.

Dat het hoog tijd werd om het over een andere boeg te gooien en meer persoonlijke “quality time” in te bouwen was al langer duidelijk. Wanneer je dan plots met de neus op de feiten geduwd word, dan is het nu of nooit.

Iedereen neemt bij de start van een nieuw jaar goede voornemens. Voornemens die even vlug weer vervagen als ze gekomen zijn. Wij hebben daar nooit aan meegedaan. We zijn nu eenmaal mensen die niet houden van clichés. Met Allerheiligen niet naar het kerkhof en bij Valentijn niets extra’s. Precies of mensen -dood of levend- enkel op die dagen tellen.

Maar, door samenloop van omstandigheden en ondergetekende die een fysieke “wake up call” van jewelste kreeg zitten we dus netjes aan het begin van het jaar.
Deze maand al een paar zure appels doorgebeten, gisteren de laatste.
Dat maakt dat we met een frisse blik vooruit kunnen kijken. En dat doet deugd. Een ballast die van je schouders valt.

Wanneer je aan een eigen zaak begint, dan weet je wel waar je start maar niet waar het eindigt. Dat je het met liefde moet doen is een feit. Dat het in je bloed moet zitten nog meer. Dat het een stuk van jezelf is, als het ware een kind van je. Wanneer je als ‘ondernemer’ tegen een werknemer dit tracht te verduidelijken loop je al snel tegen een muur van onbegrip aan. De huidige politieke situatie in het land is daar zeker niet onschuldig aan. Je voelt je soms bekeken als het vuil van de wereld. Maar het is een verbondenheid die je hebt met je eigen project, waar je soms nachten lang van wakker ligt, een verbondenheid die je moeilijk kan omschrijven.

Wat ik ondertussen wel geleerd heb is dat je jezelf af en toe moet verplichten om er afstand van te nemen. Barrières inbouwen waarbij je weet dat je je kind even veilig achterlaat en met een gerust hart andere dingen kan gaan doen. Dat je tijdig kan gaan slapen en niet dat éne project nog om 3 uur ‘s nachts zit af te werken.

Dus, 2012 wordt een nieuwe start voor TheHappyFive.
Deze virtuele plek krijgt samen met onze aardse plek een nieuwe start.
Wees welgekomen. We gaan klussen, in de tuin, in huis. Dingen die jaren zijn blijven liggen worden aangepakt. En we nemen in de zomer, na 10 jaar, eindelijk eens opnieuw een vakantie. Een echte vakantie. Met tent en al de wagen in naar het hete zuiden.

Maar eerst, vervanging vinden voor mevrouw haar zaak.
Je kan de oudjes van dagen moeilijk aan hun lot over laten terwijl wij met ons gat in de zon liggen. Dus, ken je een verpleegkundige in de regio Groot-Hasselt die wat wil werken terwijl wij genieten, geef een seintje. Of nog beter, zet hem/haar af aan onze voordeur. De ketting ligt klaar!

2012-02-04T10:32:32+00:00

2 Comments

 1. muggenbeet 4 februari 2012 at 11:53 - Reply

  Die wake up call klinkt echt niet goed… Succes in ieder geval met jullie ‘nieuw leven’

 2. AnneTanne 4 februari 2012 at 13:11 - Reply

  Oeps Johan… klinkt inderdaad verontrustend…
  Goed dat je zo vroeg al gaat uitkijken naar vervanging, anders zijn jullie op het laatste moment nog in staat die vakantie af te blazen!

  En ineens weet ik ook weer, waarom ik zonodig in dienstverband mijn beroep wilde uitoefenen ipv vrijgevestigd… (Het ‘zelfstandig zijn’ zit mij dan ook totaal niet in het bloed. Mijn administratie (zou al heel snel één puinzooi zijn vrees ik.)
  (Maarre: ook als werknemer kan je projectjes hebben die echt je ‘kinderen’ worden. Ik herinner me nog hoe één zo’n project dat ik had opgestart samen met twee medewerkers, en waar ‘hogerhand’ personele wijzigingen in dachten te moeten aanbrengen. Toen hebben we letterlijk gezegd: ‘Dit is ons kindje, hier blijven jullie af!’)

  Ik kijk er naar uit hier op de hoogte te worden gehouden van het succes van TheHappy2012 van TheHappyFive!

Leave A Comment